MBu koorbannner

 

Requiem door Nieuw Betuws Kamerkoor

NBK-allerzielen
Categorie
In de regio
Datum
zondag 3 november 2019 15:00
Locatie
Stedskerk, Huissen

Met een groot Passie- en Allerzielen concert eens in de twee jaar vestigt Het Nieuw Betuws Kamerkoor een mooie traditie in Lingewaard. Het vorige concert, Stabat Mater van Karl Jenkins, met inbreng van een Syrische zangeres, heeft een diepe indruk achtergelaten op het talrijk aanwezige publiek.

Het hoofdbestanddeel van het programma wordt dit keer gevormd door het Requiem van Michael Haydn (1737-1806). Een bekende muziekcriticus schreef na de dood van Michael dat “hij volledig de gelijke is van zijn broer Joseph: in feite overtreft hij hem zelfs”. Want een meester was hij wel degelijk, en een van zijn meesterwerken is ongetwijfeld zijn Requiem.

Het is niet overdreven te stellen dat zonder het Requiem van Haydn het veel bekendere Requiem van Mozart anders zou hebben geklonken. Wat sfeer en melodisch materiaal betreft zult u grote overeenkomsten ontdekken. Er waren vriendschappelijke banden tussen Michael Haydn en de familie Mozart. Mozart heeft zelfs meegewerkt aan de eerste uitvoering van het Requiem van Haydn.

Het programma wordt gecompleteerd met werken van componisten die in persoonlijke relatie tot Michael Haydn stonden en/of thematisch in verband gebracht kunnen worden met het Requiem: Stabat Mater van Antonio Caldara en Ave Verum van Wolfgang Amadeus Mozart (diens beroemdste korte koorwerk, zeer geliefd bij koren en publiek). Daarnaast Ave Regina van, natuurlijk, Joseph Haydn en Salve Regina van Meingosus Gaelle.

Dit programma zal geen koorzanger of luisteraar onberoerd laten en past daardoor bij uitstek bij Allerzielen.

Het Nieuw Betuws Kamerkoor, onder leiding van dirigent Frans van de Lookoop hier uw kaarten

Haydn Ensemble, onder leiding van dirigent Geertje van der Lugt

Solisten Claudia Wijers (sopraan), Marie Anne Jacobs (alt), Erik Janse (tenor), Rob Hazenberg (bas), Norbert Bartelsman (orgel) en Jimi Hendriks (pauken)

 zondag 3 november 2019 15.00 uur Stadskerk Huissen

Entree € 15,- in de voorverkoop bij de Toren van Bemmel, Bruna Huissen.
Entree t/m 17 jaar € 7,50 (uitsluitend on line).

Entree aan de kassa € 17,-.

 

 
 

Alle datums

  • zondag 3 november 2019 15:00

Powered by iCagenda